Kullanıcı kodu ve şifremi değiştirdim. Yenisi login id: "tonta", şifre ise sizinkiyle aynı: ". . . . . . ."..
Endnote ile ilgili eğitim materyalleri ve kullanıcı kılavuzu (700 sayfa!) aşağıdaki bağlantılardan edinilebilir. Bizim bugünkü demo uzun sürdü ama aslında 2-3 dakikada da Endnote'u kullanmaya başlayabilirsiniz. Kimsenin 700 sayfalık kılavuz okuyacak hali yok ama içindekiler sayfasına göz atınca bile yazılımın yeteneklerini görebiliyorsunuz (makaleyi yazmak dışında!).
http://www.endnote.com/training/WMVs/ENX2/enx2tutorial_download.asp
http://www.endnote.com/support/helpdocs/ENX2GettingStartedGuideWin.pdf
EndNote uyumlu kütüphane katalogları da buldum. Eminim daha çok da vardır. Kataloglardan indirilen kayıtları EndNote'a aktarmak için filtreler yaratmak gerekiyor anlaşılan. Princeton Üniv. Kütüphanesinin hazırladığı bir sayfa aşağıda.
http://library.princeton.edu/help/en8pul.php
Derste faktör analizi kullanılan tezin adresini istemiştiniz.; aşağıda:
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~hyalcin/irem-tez-(Phd).pdf
Ders sonuna doğru sunuşları, tablo ve grafik örneklerini gördünüz. Göz atmak istersiniz diye bir-iki örneği aşağıda veriyorum. Web sayfasında (http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/yayinlar/) başka örnekler de var. İlki bir TÜBİTAK raporu, ikincisi bu rapordan üretilmiş bir bildiri (ilk bağlantı bildiri metnine, ikincisi bu bildiri sunulurken kullanılan slaytlara). (Sizin dönem sonu ödeviniz rapor kadar uzun olmayacak ama karşılaştırmanızı istedim: İlki rapor, ikincisi ondan üretilmiş bir bildiri/makale. Dikkat edecek olursanız raporda da makalede de değişmeyen bölümler var (amaç, yöntem, bulgular vs.).
1. Yaşar Tonta ve Umut Al, Türkiye’nin bilimsel yayın haritası: Türkiye’de dergi yayıncılığı üzerine bir araştırma. (Proje sonuç raporu) (TÜBİTAK Sosyal Bilimler Araştırma Grubu SOBAG Proje No. SOBAG 105K088) Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü. Ankara, 2007. (xv, 74 s.).
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/yayinlar/cdmb-projesi-sonuc-raporu-24ocak.pdf
2. Yaşar Tonta ve Umut Al, Türkçe Makalelerin Dergilere Dağılımı ve Bradford Yasası. Değişen Dünyada Bilgi Yönetimi Sempozyumu 24-26 Ekim 2007, Ankara Bildiriler (içinde s. 218-228). Serap Kurbanoğlu, Yaşar Tonta ve Umut Al (Yay. Haz.). Ankara: Hacettepe Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi Bölümü, 2007.
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/yayinlar/tonta-sempozyum2007-5.pdf
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~tonta/yayinlar/tonta-sempozyum2007-5-slaytlar.pdf
Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Verimli bir hafta diliyorum.
-yaşar
29 Aralık 2008 Pazartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
http://yunus.hacettepe.edu.tr/~hyalcin/irem-tez-(Phd).pdf adresi ölmüş. Lütfen bu tezin yeni linkini verebilir misiniz?
Yorum Gönder